السبت، 2 أغسطس 2014
10:50 م

كب كيك

24072009196jpgetsL4l2CEY5pDe2BitTGwNJ0qQ-1


بيتزا بالطريقة التقليدية جدا واستخدمت فيها يبسطرمة أنا عملتها في البيت

 

توست

 

 


ودة توست أضفت له ينسون وحبة البركة وسمسم

 

ودة سويسرول باللحم المفروم المعصج سويته في قالب الكب كيك طلع جناااااااان

 

والعجينة كتير سهلة وحلوة ودي مقاديرها مع الطريقة

1 كوب حليب + 2\1 كوب ماء وعليهم ملعقتين زبدة رفعتهم علي النار حتي ساحت الزبدة وتركتهم يبردوا شوية
2 كوب دقيق +ملعقتين خميرة فورية +ملعقتين سكر +ملعقة طعام مساح ملح وضعتهم في العجانة وأضفت لهم خليط اللبن
أضفت بيضة واحدة للخليط
ثم بدأت في اضافة مزيد من الدقيق تدريجيا الي الخليط في العجانة علي سرعة بطيئة (3-4 )كوب دقيق
شغلت العجانة علي سرعة عالية حوالي 5 دقائق حتي اكتملت عملية العجن وأصبحت العجينة ناعمة ومتماسكة لكن غير يابسة
كورتها كرة كبيرة ودهنتها زيت بسيط ووضعتها في اناء مغطي بكيس نايلون حوالي ربع ساعة في المطبخ
أخدت قسم من العجينة فردته بالنشابة علي رشة دقيق ودهنت العجينة كتشب وفردت عليها لحم مفروم (عصاج )
برمت العجينة اسطوانة زي السويسرول وقطعتها بسكين حادة حلقات ووضعت الحلقات في قالب الكب كيك المدهون قليلا بالزيت
تركت القالب الي أن ارتفعت العجينة وتضاعف حجمها تقريبا وخبزتها في فرن متوسط الحرارة حوالي 20 دقيقة او أقل

 



إقرإي أيضا مواضيع أخرى عن طبخ و مأكولات شهية

IFTTT

Put the internet to work for you.

Turn off or edit this Recipe

أظهرواْ إعجابكم بالموضوع:


شاركونا بآرائكم و ملاحظاتكم وأسئلتكم:


شاركواْ الموضوع على:

0 commentaires:

إرسال تعليق