الاثنين، 2 يونيو 2014
1:15 م

أطباق صحية: إسكالوب اللحمة مع الباذنجان وصوص الطماطم

أطباق صحية: إسكالوب اللحمة مع الباذنجان وصوص الطماطم

طريقة عمل إسكالوب اللحمة مع الباذنجان وصوص الطماطم

المقادير:

6 قطع إسكالوب بتلو
1 كوب دقيق
60 جرام زبدة
1/4 كوب زيت
1/4 كوب مرقة لحمة ( فى المطبخ )
2 ثمرة باذنجان رومى شرائح
زيت للتحمير
250 جرام جبنة موتزاريلا كور
1/4 كوب جبنة بارميزان مبشورة
لصوص الطماطم :
450 جرام طماطم علب
1 بصلة كبيرة مكعبات
1 فص ثوم مفروم
30 جرام زبدة
1/4 ملعقة كبيرة زعتر جاف
1/4 ملعقة كبيرة ريحان جاف
2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
1/2 كوب ماء
2 مكعب مرقة دجاج
1/2 ملعقة صغيرة سكر
ملح
فلفل أسود

طريقة التحضير:
تبلى الدقيق بالملح والفلفل الأسود وقلبى به شرائح الباذنجان
حمرى الباذنجان فى الزيت على النار
ضعى اللحمة فى الدقيق المتبل بالملح والفلفل الأسود وشوحيها فى القليل من الزيت والزبدة على النار
أضيفى المرقة للحمة على النار والملح والفلفل الأسود والسكر
لصوص الطماطم : قلبى البصل والثوم المفرومين فى الزيت والزبدة على النار
أضيفى صلصة الطماطم والطماطم المقطعة والماء و2 مكعب المرقة وقلبى
أضيفى الملح والفلفل الأسود والزعتر الجاف والريحان الجاف
قطعى الجبنة الموتزاريلا شرائح
رصى الباذنجان فى بايركس ثم رصى قطع اللحمة
أضيفى صوص اللحمة وشرائح الجبنة الموتزاريلا
أضيفى الجبنة البارميزان المبشورة على الوجة
أدخلى البايركس الفرن حتى تمام النضج وقدميه



إقرإي أيضا مواضيع أخرى عن صحة و نصيحة

IFTTT

Put the internet to work for you.

Turn off or edit this Recipe

أظهرواْ إعجابكم بالموضوع:


شاركونا بآرائكم و ملاحظاتكم وأسئلتكم:


شاركواْ الموضوع على:

0 commentaires:

إرسال تعليق