المقادير :
2كوب لبن أو حليب – 3 بيضات – فانيليا – سكر للتحلية ( تقريبا 3 ملاعق صغيرة للكوب )
الطريقة :
1-اول حاجة نعمل الكراميل : اناء على النار و نضع 5 ملاعق سكر كبيرة و عليهم ملعقة ماء و نتركهم على نار هادية حتى يتحول لونهم للون الذهبى
2-ندهن اكواب الكريم كراميل بالكراميل و بسرعة لان الكراميل بيجمد بسرعة جدا
3-نضع المقادير الخاصة بالكريم فى الخلاط و نضربهم مع بعض
4-نصفى الخليط بالمصفاه ثم نفرغه فى الاكواب المدهونة كراميل
5-نرص الكوبيات فى صينية و نملىء نصفها بالماء
6-ندخل الصينية فرن حار جدا لمدة 3/4 ساعة حتى يحمر الوجة
7-نترك الكريم كراميل يبرد تمام و ندخله التلاجة ساعتين على الاقل ثم نفرغه فى الاطباق و يجمل بالكريم شانتى و يقدم
8-للتفريغ من الاكواب : سلكى الاطراف بسكينة مدببة و حطى الكوباية فى اناء به ماء ساخن لمجرد تسييح الكراميل ثم اقلبيها
إقرإي أيضا مواضيع أخرى عن طبخ و مأكولات شهية
Put the internet to work for you.



0 commentaires:
إرسال تعليق