الاثنين، 4 أغسطس 2014
12:25 ص

الكريم كراميل

 


المقادير : 

2كوب لبن أو حليب – 3 بيضات – فانيليا – سكر للتحلية ( تقريبا 3 ملاعق صغيرة للكوب )

 

 

الطريقة : 

1-اول حاجة نعمل الكراميل : اناء على النار و نضع 5 ملاعق سكر كبيرة و عليهم ملعقة ماء و نتركهم على نار هادية حتى يتحول لونهم للون الذهبى

 


2-ندهن اكواب الكريم كراميل بالكراميل و بسرعة لان الكراميل بيجمد بسرعة جدا

 


3-نضع المقادير الخاصة بالكريم فى الخلاط و نضربهم مع بعض

 

 

4-نصفى الخليط بالمصفاه ثم نفرغه فى الاكواب المدهونة كراميل

 


5-نرص الكوبيات فى صينية و نملىء نصفها بالماء

 

6-ندخل الصينية فرن حار جدا لمدة 3/4 ساعة حتى يحمر الوجة

7-نترك الكريم كراميل يبرد تمام و ندخله التلاجة ساعتين على الاقل ثم نفرغه فى الاطباق و يجمل بالكريم شانتى و يقدم

8-للتفريغ من الاكواب : سلكى الاطراف بسكينة مدببة و حطى الكوباية فى اناء به ماء ساخن لمجرد تسييح الكراميل ثم اقلبيها

download (2)



إقرإي أيضا مواضيع أخرى عن طبخ و مأكولات شهية

IFTTT

Put the internet to work for you.

Turn off or edit this Recipe

أظهرواْ إعجابكم بالموضوع:


شاركونا بآرائكم و ملاحظاتكم وأسئلتكم:


شاركواْ الموضوع على:

0 commentaires:

إرسال تعليق