السلام عليكم ورجمة الله وبركاته
كيفكم يا احلي اخوات يارب تكونوا بالف عافية واسعد حال
صينية الرقاق اهم طبق في البيت البيت المصري في عيد الاضحي وكل عام وانتم بخير الرقاق بينباع جاهز بس بناء علي طلب الاخت الغالية ماجدة82 عايزاه حنعمل العجينة وعلشان لو اي اخت مش لاقياه في بلدها يللا بينا
بسم الله الرحمن الرحيم
حنعجن 3 كوب دقيق مع ملعقة صغيرة ملح وماء حسب الطلب لحد لما نحصل علي عجينة طرية متماسكة ونسيبها ضروري ترتاح مش اقل من نص ساعه ونقسمها كور حجم اليوسفي
ونبا بالفرد علي سطح مرشوش دقيق وعلي وش العجين دقيق ونفردها عل قد ما نقدر تكون رقيقة ونرص علي قماش او علي اي سطح مرشوش
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
اسخن صاجة علي النار العالية لمدة 5 دقايق وابدا انقل الرقاقة اتنيها علي النشابة واحطها بحرص علي الصاجة بحيث ارعي انها ماتتكرمش مني واحط بالترتيب
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
اول لما تطلع فقاعات اقلبها الناحية التانية
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
شوفو الفقاعات البني
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
انقل الرقاقة وامسح الصاج من الدقيق واحط اللي بعدها لنهاية الكمية
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
بعد لما اخلص الكمية احطهم علي ملاية يتهوواعلشان مايطراش عايزينه مقرمش
نبدا في عمل الصينية:
احمر بصل في ملعقة سمن واضيف له اللحم المفروم وملح وفلفل واقلب واسيبه يستوي
احصر طبق واسع ومرقة دسمة واجيب الرقاقة وامسكها بايدي الشمال واصب المرقة بايدي اليمين علي الرقاقة وابلها بالكامل واجيب صينية مدهونة سمن واحط الرقاقة وارش السمن واحط الرقاقة التانية وهكذا 4رقاقات والصور توضح
إقرإي أيضا مواضيع أخرى عن طبخ و مأكولات شهية
Put the internet to work for you.
0 commentaires:
إرسال تعليق