الأربعاء، 30 يوليو 2014
10:09 م

عجينة الطعمية على الطريقة المصرية

8

المقادير:
1/ 2 كيلو فول مدشوش
حزمة بقدونس
بصلة متوسطة
4 فصوص ثوم
حزمة كرات
حزمة كزبرة
ملح وفلفل
ملعقة صغيرة كمون
2 ملعقة كبيرة كزبرة مطحونة

للقـلي:
بيضة
شطة
سمسم
كزبرة ناشفة
1/ 4 ملعقة صغيرة كربوناتو
8

طريقة التحضير:
1- انقعي الفول في المية ليلة كاملة، وتاني يوم صفّيه واغسليه كويس.

2- قطعي كل المكونات التانية، وحطيهم مع الفول في الكبّة وافرميها.

3- تبّليها بالتوابل وممكن تضيفي أي توابل أنت عايزاها.

4- قسّمي عجينة الطعمية على أكياس؛ كل كيس يكفي لمرة، وحطيها في الفريزر.

5- عند الاستخدام حطي عليها البيض والكربوناتو والشطة، وخدي من العجينة شكّلي منها أقراص بالحجم اللي أنت عايزاه وحطي الكزبرة والسمسم، واقليها في الزيت.
وبالصحة والهنا…

 



إقرإي أيضا مواضيع أخرى عن طبخ و مأكولات شهية

IFTTT

Put the internet to work for you.

Turn off or edit this Recipe

أظهرواْ إعجابكم بالموضوع:


شاركونا بآرائكم و ملاحظاتكم وأسئلتكم:


شاركواْ الموضوع على:

0 commentaires:

إرسال تعليق